Suzan Wildenberg

In februari 2014 heb ik samen met de wijkagent een WhatsApp Groepje opgericht in Maarssenbroek. Tijdens dat oprichten en het beheren van de groep ben ik tegen veel dingen aangelopen waardoor ik mijn weg bij de gemeente heb moeten vinden. Op deze manier weet ik nu goed de weg bij de gemeente en politie zodat het samenwerken soepel verloopt.

Door mijn inmiddels ruime ervaringen van het opzetten van WhatsApp groepen en signaleringsteams ben ik goed instaat om andere daarbij te helpen en te adviseren. Zo heb ik bijvoorbeeld hand-outs geschreven die je kan helpen met het opzetten van een WhatsApp groep en-/of een signaleringsteam.

Suzan heeft eind 2022 een nieuwe uitdaging gevonden.
Je kunt haar berichten nog wel volgen via de facebook groep.

Marko Hoven

Na een bijeenkomst begin 2016 over WhatsApp Buurtpreventie te hebben bijgewoond, ben ik in samenwerking met de wijkcommissie een WhatsApp Buurtpreventie groep begonnen in onze eigen wijk, Staatslieden- en Zeeheldenbuurt, in Maarssen-dorp.

Steeds zoekend naar een eenvoudigere manier om aanmeldingen te kunnen verwerken en de groep makkelijker te kunnen beheren, ontstond er samen met Suzan het idee om een overkoepelende website te beginnen voor alle groepen in geheel Stichtse Vecht.

Met deze website willen wij alle inwoners van de gemeente van de meest belangrijke informatie over Buurtsignaleringsteams en WhatsApp Buurtpreventiegroepen voorzien. Daarnaast bieden we alle groepen in de gemeente een eigen pagina voor het aanmelden bij de groep, en hopen zo de promotie en het beheer hiervan voor iedereen te kunnen vereenvoudigen.

Gemeente en Politie

Buurtpreventie is in eerste instantie een initiatief van de bewoners van de gemeente.

De gemeente biedt ondersteuning in promotie van de groepen.

De politie maakt geen deel uit van de groepen, dus een verdachte situatie zal altijd eerst via 1-1-2 gemeld moeten worden, voordat u de hulp van de groep inschakelt.